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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  22/06/2015
Data da última atualização:  08/06/2017
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  MORELLO, C. de L.; PEDROSA, M. B.; SUASSUNA, N. D.; SILVA FILHO, J. L. da; FREIRE, E. C.; ALENCAR, A. R. de; TAVARES, J. A.; OLIVEIRA, W. P.; SILVA, A. P.
Afiliação:  CAMILO DE LELIS MORELLO, CNPA; MURILO BARROS PEDROSA, Engenheiro-agrônomo, D.Sc. em Melhoramento de Plantas Pesquisador da Fundação Bahia Fundação Bahia – Luis Eduardo Magalhães – Bahia; NELSON DIAS SUASSUNA, CNPA; JOAO LUIS DA SILVA FILHO, CNPA; ELEUSIO CURVELO FREIRE, Engenheiro Agrônomo, D.Sc. em Melhoramento de Plantas Cotton Consultoria; ARNALDO ROCHA DE ALENCAR, CNPA; JACKSON ALMEIDA TAVARES, Técnico Agrícola da Fundação Bahia Luis Eduardo Magalhães - Bahia; WELINTON PEREIRA OLIVEIRA, Técnico Agrícola da Fundação Bahia Luis Eduardo Magalhães - Bahia; ANA PAULA SILVA, Graduanda em Agronomia da Universidade do Estado da Bahia-UNEB.
Título:  Desempenho de Linhagens Convencionais e Transgênicas oriundas do Programa de Melhoramento Genético do Algodoeiro no Cerrado do Estado da Bahia, Safra 2013/2014.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Campina Grande: Embrapa Algodão, 2015.
Páginas:  18 p.
Série:  ( Embrapa Algodão. Documentos; 254).
ISSN:  0103-0205
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  BAHIA; DESEMPENHO DE LINHAGENS; ENSAIOS DE LINHAGENS; MELHORAMENTO GENÉTICO.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/125694/1/DOC254.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA28020 - 1UMTFL - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  26/01/2021
Data da última atualização:  15/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RODRÍGUEZ, J. A. R.; ASCHERI, J. L. R.; LOPES, A. J. da S.; VARGAS-SOLÓRZANO, J. W.; PACHECO, S.; JESUS, M. S. C. de.
Afiliação:  JOSÉ ARTURO ROMERO RODRÍGUEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; ARTUR JORGE DA SILVA LOPES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); JHONY WILLIAN VARGAS-SOLÓRZANO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); SIDNEY PACHECO, CTAA; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA.
Título:  Physical Characterization of Maize Grits Expanded Snacks and Changes in the Carotenoid Profile.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Plant Foods For Human Nutrition, v. 76, p. 68-76, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11130-020-00876-2
Idioma:  Inglês
Notas:  Online ahead of print.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of feed moisture (13?17%, wb) and barrel temperature (120?160 °C) on physicochemical properties, and changes in the carotenoid profile of maize grits extruded snacks. The extrudates were obtained in a single-screw extruder, according to a 32 factorial design with two replicates. The linear coefficients of feed moisture and barrel temperature mainly affected the physicochemical properties. On the other hand, the interaction coefficient ?112 dominated the change in total carotenoids, lutein, zeaxanthin, and ?-carotene. The quadratic coefficients were also important for changes in total color (regarding feed moisture), and for ?-cryptoxanthin, specific mechanical energy, and volumetric expansion index (regarding barrel temperature). ?-cryptoxanthin and ?-carotene increased, whereas lutein and zeaxanthin decreased. The mathematical models developed from responses revealed two feasible operating regions under the domain explored. For a satisfactory process, from a technological and nutritional point of view, it is suggested to extrude at the operating conditions ranging between 13.2?13.7% feed moisture and 120?132 °C barrel temperature. Under these conditions, the specific mechanical energy input required was 410?450 kJ/kg, and extrudates with a volumetric expansion index greater than 12, a crispness work less than 0.4 N.mm, and with moderate increments in the levels of ?-carotene and ?-cryptoxanthin were produced. The use of... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15118 - 1UPCAP - DD
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